Beste ouder(s)

De nationale veiligheidsraad heeft beslist dat de coronamaatregelen verlengd worden tot en met 3 mei.

Dit betekent dat leerlingen tot en met donderdag 30 april vanop afstand nieuwe leerstof aangeboden krijgen volgens de principes van ‘preteaching’.

Het team van de Appelboom heeft niet gewacht op deze officiële mededeling, 5 dagen voor de start van het 3de trimester:

Reeds voor de paasvakantie werden online communicatietools getest.

Tijdens de paasvakantie werden leerinhouden geselecteerd, instructiefilmpjes uitgekozen of zelf gemaakt, verhalen werden voor de camera voorgelezen (kleuterschool), elke leerkracht (bijtjes t/m 6lj) maakte een miniklaswebsite aan en er was heel veel online overleg.

Juf Eline, juf Evy en juf Valerie (rupsjes, vlinders en lieveheersbeestjes)  kiezen ervoor om tijdens dit afstandsonderwijs  hun contacten via whatsapp  te behouden.

Juf Vera (bijtjes) maakte een miniklaswebsite (padlet) aan die alle info bundelt die nodig is om thuis aan de slag te gaan: voorleesfilmpjes, oefeningen voorbereidend schrijven, cijfers en letters oefenen, beweging, enz…kan u daar terugvinden.

Voor de lagere school kozen we ervoor om tijdens dit afstandsonderwijs  onze dag- en weekcontracten te behouden.  Thuis leren volgens dezelfde structuur als in de klas: voor onze leerlingen een gekende manier van werken.

De miniklaswebsite (padlet) bundelt ook hier alle info die nodig is om thuis aan de slag te gaan: dag- of weekcontracten, instructiefilmpjes, leerinhouden, correctiesleutels, info over feedbackmomenten, enz… kan uw zoon/dochter daar terugvinden.

Alle info over de werking hiervan, de praktische afspraken e.d.m. mag u eerstdaags verwachten in een afzonderlijke brief van de leerkracht.

Om op 20 april goed te kunnen starten, leggen we op donderdag 16 april materiaal klaar voor de leerlingen van het 3de, 4de, 5de en 6de leerjaar. U kan het op school afhalen tussen 17.00u en 19.00u., bij mooi weer op de speelplaats. Tijdens dit afhaalmoment laten we slechts een beperkt aantal mensen tegelijkertijd toe zodat we de regels rond veiligheid kunnen respecteren.

Het materiaal voor de leerlingen van 1ste en 2de leerjaar ligt klaar op donderdag 23 april en kan u eveneens afhalen tussen 17.00u en 19.00u.

Meer info mag u eerstdaags verwachten in een afzonderlijke brief van de leerkrachten.

Op deze manier proberen we het leren thuis haalbaar te houden voor uw zoon/dochter en voor u, ouder(s).

De school voorziet ook nu in opvang voor die leerlingen

  • waarvan de ouders in de zorgsector werken
  • waarvan de ouders zelf geen opvang kunnen voorzien
  • die anders worden opgevangen door de grootouder(s).

Afstandsonderwijs is een hele uitdaging, voor ons allemaal.

Maar samen kunnen we veel aan.

 

Comments are closed.

Previous Navigation