Vandaag namen we afscheid van Walter, onze klusjesman die alles kan. Het was zijn laatste werkdag in onze VZW.

Walter is een gepassioneerd volksdanser.

We zwaaiden hem dus uit op de muziek en danspasjes van de Israëlische waterdans.
Voor een keer werd het de Walterdans.
En Walter, … die danste heel graag mee!
 
 
Bedankt Walter, we gaan je missen! Geniet van ‘altijd vakantie ‘ !
 
Vakantie: tijd om een kijkje te nemen op onze website/foto’s en terug te blikken op het voorbije schooljaar, en als je wil op de jaren ervoor.
 
MAAR….Doe dit voor 1 augustus: vanaf dan houden we grote kuis en verwijderen we de oudste foto’s (2016-2018).
Gisteren zwaaiden we onze laatstejaars uit, de klas van ’22.
Het werd een sfeervolle proclamatie, met muziek, film, zang en een prachtige tekst van Marie.
Onze ouderraad zorgde voor de receptie. En die was – zoals we van hen gewoon zijn – feestelijk, gezellig en echt àf!
 
De tekst van Marie kan je hier nalezen.

Ook voor onze ouderraad is het jaar alweer voorbij gevlogen. We blikken terug op tal van fijne activiteiten zoals de paaswandeling, het schoolfeest en de summer party !

Net als de paaswandeling en het schoolfeest was de summer party een groot succes!

 

Kijk maar even mee.. de foto’s spreken voor zich!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Morgenvoormiddag staat er wat cultuur op het programma met de Dolmenwandeling in Wéris. En in de namiddag trekken we er in groep op uit met een kompas. Tijdens de CrossCountry moeten we onze weg vinden… vrijdag zullen jullie zien of dat gelukt is… 😉

 

Vandaag was het de “dag der waaghalzen” en gelukkig hadden we er 38 bij! Na het ontbijt, als we er stevig genoeg opstonden, gingen we de hoogte in. Het gele parcours, het groene parcours, het rode parcours,… wat is dat nu voor ons? Geen hindernis was te zwaar voor deze durfals. Deze middag tankten we brandstof onder de vorm van stoofvlees met frietjes om onze 8 km-lange kayaktocht aan te vangen. Het ene duo al wat vlotter dan het andere… maar we zijn met 38 kinderen gestart én met 38 kinderen gefinisht! En als kers op de taart gebeurde dit alles onder een stralende zon. Na het avondeten, als het zonnetje ging slapen, trokken we met onze zaklampen richting het bos voor een reflectorenzoektocht. De spin en de mug waren de 2 diertjes die we op onze zoekkaart niet konden schrappen. Proficiat aan de winnaars! En nu… ZZZ…ZZZ…ZZZ!

Vandaag trekken we erop uit!

We gaan Durbuy bezoeken en worden ondergedompeld in de geschiedenis van dit pittoreske stadje. In de namiddag leren we hoe we vuur moeten maken. Het belooft een spannende dag te worden!

En óf het een spannende dag is geworden! Deze ochtend hebben we de geschiedenis van Durbuy nagespeeld in een toneel over graaf JDB en al zijn vrouwen. We liepen door het oudste straatje geplaveid met stenen uit de Ourthe en we stonden voor een restaurantje dat in de Middeleeuwen de gevangenis was. Ze serveren daar blijkbaar lekkere hersenen… euhm… lasagne. Na de Luikse balletjes met appelmoes deze middag, maakten we ons klaar voor de Wildcraft. We bouwden een waterdichte shelter… of toch min of meer, hé Nelle, Toon, Ferre, Charlotte, Miro en Jef… 😉 Daarna mochten we vuur maken op allerlei verschillende manieren en als kers op de taart roosterden we op ons zelfgestookte vuurtje marshmallows. En die smaakten natuurlijk eens zo lekker!

  We zijn goed aangekomen! Verdere info volgt deze avond. We hebben al een hele leuke namiddag gehad met een stralende zon! 

Wat een geslaagde eerste dag. 

Een goede treinreis achter de rug, lekker eten en mooi weer. 

We konden vandaag genieten van de tubing slide, 3D labyrint, nettenpark en speleo. 

Dit vonden we enorm fijn. Voor vele ook een uitdaging. 

Geniet van de vele foto’s. 

Groetjes de juffen!